web creation software

USTVARJALCI

MANCA IZMAJLOVA

Manca Izmajlova praznuje 15. obletnico svoje uspešne glasbene kariere. Srca slovenske publike je osvojila z albumoma Slovanska duša (2007) in Slovensko srce (2008), ki sta bila oba prodana v platinasti nakladi. Koncert Slovanske duše leta 2010 z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije filmskim je dvakrat razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma dvignil na noge. Manca je kasneje s koncertnimi predstavitvami obeh albumov navdušila še na tisoče ljubiteljev glasbe v Sava centru v Beogradu, Moskovski filharmoniji, Operi Kairo, na Danskem, v Avstriji, na Češkem, v Grčiji, v Italiji, Združenih Arabskih Emiratih...
Poje v kar 25 jezikih in njeni koncerti so zmeraj polni topline in čustev, ki pričarajo publiki nepozaben večer.
Srce Mance Izmajlove pa ostaja doma. Po koncertih v večjih slovenskih mestih sta s soprogom obiskala še manjše slovenske kraje in vasi, v okviru njune turneje optimizma in lepe glasbe “Sto srčnih koncertov”. Publiko močno ganejo njene nepozabne izvedbe slovenskih narodnih, ponarodelih in Avsenikovih melodij ter samospevov. V čast 25. obletnice samostojnosti Slovenije sta z Benjaminom pripravila nov projekt, posvečen najlepšim slovenskim pesmim. Poleg svoje liričnosti in tankočutnosti imajo velik pomen za Slovenski narod in želja Mance in Benjamina je, da bi se čimbolj ohranile in zapomnile tudi bodočim generacijam. 

Benjamin Izmajlov website

BENJAMIN IZMAJLOV

Benjamin Izmajlov je koncertni violinist, skladatelj, dirigent, producent in umetniški vodja. Diplomiral in z odliko magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi. Je prav edini Slovenec, ki je postal gostujoči solist Moskovske filharmonije. Sodeluje z mnogo mednarodno priznanimi glasbeniki ter redno gostuje na koncertih v drugih državah. Gostuje kot predavatelj na glasbenih inštitucijah in mojstrskih tečajih. Je ustanovitelj in umetniški vodja Mednarodne akademije Giuseppe Tartini in Slovenskega diplomatskega koncerta.

Kot glasbeni producent se je dokazal s Slovansko dušo in Slovenskim srcem, kot skladatelj in aranžer pa z mnogimi priredbami skladb, tako za simfonični orkester, zbor, komorne skupine kot tudi za popularnejše zvrsti. Slovenska publika je na primer zelo toplo sprejela pesem “Amore”, ki jo je izvedla Manca Izmajlova na Melodijah morja in sonca (2014).
Napisal je večino priredb slovenskih pesmi za projekt Pesmi mojih krajev, ki so tako dobile nov zven in novo življenje. Ustvarjalnost črpa prav iz ljubezni do svoje domovine, ki je vir njegove izvirnosti, hkrati pa mu odpira svet, da je povsod doma. 

RUSKI DRŽAVNI SIMFONIČNI ORKESTER KINEMATOGRAFIJE

Ruski državni simfonični orkester kinematograije pod vodstom legendarnega dirigenta Sergeja Skripke že 90 let snema glasbo za neštete svetovne filmske, radijske in druge produkcije. Njihovi abonmajski koncerti v Moskovski filharmoniji so vedno razprodani.

orkester - Pesmi mojih krajev

KOMORNI ZBOR AVE

Komorni zbor Ave je bil ustanovljen leta 1984 v župniji Ljubljana-Vič kot Vokalna skupina Ave. Pod umetniškim vodstvom ustanovitelja Andraža Hauptmana je skupina kmalu prestopila prag domače župnije in s kakovostnim poustvarjanjem raznolike zborovske glasbe osvojila poslušalstvo doma in v tujini. Obenem se je razširila v komorni zbor, v katerem prepevajo pevci iz vse Slovenije in zamejstva.
Zbor redno in uspešno sodeluje na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih in festivalih ter koncertira po Sloveniji in na turnejah v tujini.
Za svoje nastope je prejel lepo število nagrad in priznanj. Eno ali več prvih nagrad je dobil na kar 13 zborovskih tekmovanjih. Zadnje mednarodno priznanje je prejel kot finalist prestižnega zborovskega tekmovanja za Veliko nagrado Evrope 2010 v Varni v Bolgariji, kamor se je uvrstil kot zmagovalec Mednarodnega zborovskega tekmovanja v Mariboru spomladi 2009. Ave je dobitnik nagrade mesta Ljubljane (1994), Nagrade Prešernovega sklada (1994), Plakete mesta Ljubljane (2000) in Srebrnega priznanja Zveze kulturnih društev Ljubljana (2002).
Kot demonstracijski zbor je sodeloval na več mednarodnih seminarjih zborovske glasbe in mednarodnem tekmovanju za mlade zborovske dirigente. Sodeloval je z uglednimi dirigenti Ericom Ericsonom (Švedska), Garyjem Gradenom (Švedska) in Martino Batič (Slovenija). Komorni zbor Ave je posnel več kaset in zgoščenk z različno tematiko, nazadnje pa je izdal dvojno zgoščenko »Ave v živo« s posnetki z nekaj nedavnih koncertov.
Umetniški vodja zbora je prof. Marko Vatovec.
Ave je že dobri dve desetletji eden najbolj prepoznavnih pevskih sestavov v Sloveniji in Evropi, ki v prihodnost zre z neugasljivo željo po odličnem izvajanju zborovske glasbe. 

zbor Ave

OTROŠKI PESVKI ZBOR OŠ ŽIROVNICA

Pod vodstvom prof. Slavice Magdič

otroski zbor
primoz fleischman

PRIMOŽ FLEISCHMAN (sopran saksofon)

klemen smolej

KLEMEN SMOLEJ (kitara)

Naslov

P.p. 1                     
SI-4248

Kontakt

info@pesmimojihkrajev.si
+386 64 116 288